Inspiration

Inspiration

Til de der gerne vil læse mere om skolens inspirationskilder

Til de der gerne vil læse mere om skolens inspirationskilder, hvilket er meget anbefalelseværdigt, kommer her en oversigt over de vigtigste. De kommer til at danne grobund for mange af skolens pædagogiske overvejelser.

”Do schools kill creativity?
Ken Robinson om kreativitet:

Anette Prehn – hjernesmart pædagogik.

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler og deres betydning for socialt samspil. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte logikker men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke ved, hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle.

Stephen Covey

Stephen Covey har forfattet en lang række bøger om ledelse. Han har skrevet De 7 Gode Vaner. Flere skoler rundt om i verden har taget de 7 gode vaner til sig og indkorporeret dem i skolen daglige liv. Det er svært at forklare kort, derfor opfordrer jeg til, at man selv læser, hvis man er interesseret.

”De 7 gode vaner” og ”the 3. alternative”

Ken Robinson

Ken Robinson er en engelsk forfatter, foredragsholder og rådgiver på uddannelsesområdet.

Han har skrevet flere bøger om uddanelse bl.a:

Kreativitet og læring

The Element – how finding your passion changes everything

Creative Shcools

Han har holdt den mest sete TEDtalk, som hedder ”Do schools kill creativity?” Se den her på siden.