Venus – Uge 44

Venus – Uge 44
29. oktober 2022 Nanna Maar

Ugeplan for Venus

Vi har haft besøg af Liw, som i sommers flyttede hertil fra Fyn – velkommen til hende. 🙂

Engelsk med Nanna

Vi arbejdede videre med fantasy-forløbet om Løven, Heksen og Garderobeskabet og kom i gang med personkarakteristikker. Dette fortsætter vi med i næste uge (suppleret med et spil med adjektiver).

Billedkunst med Nanna

Vi fik i denne uge lavet noget Halloween pynt og i næste uge, satser jeg på, at vi kommer i gang med “ansigtet som canvas”.

Tysk med Nanna

Vi genopfriskede tallene med et spil bingo og en tegn-efter-tal-opgave, og i næste uge lærer vi forskellige familie-ord.

Dansk med Hjalte
Vi arbejdede i sidste uge med digte og tillægsord. I denne uge arbejder vi med udsagnsord, og udvikler kendskabet til digte; efter denne uge skal I kende 6 forskellige typer af rim: enderim, bogstavrim, parrim, krydsrim, øje- og ørerim.

Matematik med Meriam

Ugen der gik:  Vi har taget hul på KonteXt+ 4.-5. klasse og kører pt igennem emnet gange, som vi skal arbejde med i 3 uger i alt. Vi har leget en del og spillet gangebold, og lavet forskellige regneøvelser i grupper. Nogen har været kreative med at lave egen gangetavle og gangeplakater til klassen, mens andre har fået mulighed for at lære gangemetoden på papir igennem en regneøvelse på tavlen og som spil efterfølgende.
Nogen af jer har også eksperimenteret og bygget med centicube og lært at gange med flere tal. En enkelt gruppe har også arbejdet med skriftlig matematik og løst opgaver til Pizzaria Bellano.
I kommende uge: er det 2. uge med gange. Vi skal igen lege en hel del, når vi skal igennem regneøvelsen tælle-metoder (som handler om hvordan man inddeler gange i grupper, bruger tallinjen eller bruger plus!) Vi skal også have en runde mere af gangebold, hvor I denne gang skal spille sammen i mindre grupper end i sidste uge.
De, som ikke lærte gangemetoden i sidste uge, får lov til at lege med under regneøvelsen gange-metode, mens de restende skal eksperimentere med begyndende ligninger. Det bliver sjovt!
Sidst på ugen bliver der mulighed for at arbejde videre med (eller rette) opgaverne til Pizzaria Bellano, og færdiggøre vores gange plakater og gange tavle.

Kreativ Hjerne

Tirsdag med Meriam:

Vi skal arbejde videre med Faklens Hule. Denne gang skal vi se små klip af Løvens Hule, som vores forløb jo er inspireret af. Der er måske popcorn til…

Torsdag med Hjalte:

Vi arbejdede i sidste uge med et selvportræt som dyr. Denne uge tegner vi portrætter som huse – det lyder mærkeligt, men det bliver sjovt 🙂

Talenter og passioner:

Vi afslutter årets 2. forløb. Denne fredag er nr. 5 ud af 5.
Værkstederne hedder:

  • Madlavning med Nanna
  • Sport med Rasmus
  • Videoproduktion og Matematik med Meriam
  • Kodning og Animation med Hjalte

Trivsel

Jeg overtog i denne uge Saras trivselstime, pga. møder. Vi havde samme dag besøg af Liw for første gang, hvorfor jeg valgte at gøre timen forholdvis let. Vi fik lavet en kort evaluering af pigernes fællesleg, og vi talte om, hvorfor vi gør det, og jeg tilføjede en forsikring om, at det er et midlertidigt tiltag. Pigerne havde ligeledes forslag til, hvordan vi lærere kan forbedre fælleslegene for dem.

Drengene er glade for at mosle, hvilket er noget, de naturligvis skal have lov til. De fik besked på, at de ikke må mosle i undervisningen, i 10’er pausen er der plads til det i salen, og i frokostpausen må de vente, til de kommer ud.

Vi lavede nogle samarbejdslege og til sidst fik jeg alle til at rydde op i deres skabe, fordi jeg oplever, at meget af undervisningstiden går med at finde de relevante mapper og hæfter.

Vi kommer fremover til at øve os på at have deres ting klar til undervisningen, så vi ikke mister undervisningstid på at gå frem og tilbage efter tingene.