Merkur – Uge 44

Merkur – Uge 44
28. oktober 2022 Sofie

Kære elever og forældre i Merkur

Denne uge startede med at vi i mandags arbejdede vi med bogstavsbøgerne, og så havde vi bogstavsværksteder.

Vores morgenmodul er for tiden blevet til legotime, og tirsdag og onsdag byggede de bygninger, i går byggede de dyr eller fantasidyr, og i dag var der halloween tema. I øvelsen er der fokus på samarbejde ved deres nye plads, hvor hele bordet skal arbejde sammen om at bygge og præsentere det til sidst. Og så er det også en øvelse til at få aktiveret deres kreative hjerne, hvor de får et benspænd af mig. Kæmpe ros til dem allesammen! De har virkelig været kreative og samarbejdsvillige. Så det er super godt gået! Ellers har vi arbejdet på skift mellem værksted og bogstavsbog. I dag lavede vi et vokalløb, og en anden leg med bogstaver. Tiden gik hurtigt og de var allesammen meget overraskede da der allerede var gået en time, og de skulle spise:)

Jeg har gået og overvejet hvordan jeg lige gør det med det belønningsskema. Ideen fra start var at der skulle fokus på trivsel, gennem belønnings kort, og de lader nu til at være meget bevidste om klassens regler og værdier. Jeg vil gerne bevare de hyggetimer vi får, når der er belønningstime, og derfor vil jeg indføre klassens time.
Det bliver en super oldschool klassens time, med fokus på trivsel, massage historier, muligvis med frugt, grøntsager eller saftevand, og hvor der er plads til at snakke om alt de vi ikke når i timerne.
Klassens time vil i starten komme forskudt en gang om ugen, men altså ikke ligge en fast dag. Det gør nemlig at vi kan tage timen når eleverne har brug for den:)

Jeg vil endnu engang gøre opmærksom på, at måden de taler til hinanden på godt kan være sødere. De øver sig meget, især når der er voksne til stede, men de formår at glemme det når den voksne er gået. Desto mere vi alle hjælper dem med at huske, hvordan man selv ville have det, hvis der blev talt grimt, desto hurtigere tror jeg at vi kan få det vendt.

Nedenfor opremser jeg lige rækkefølge med tid og dato for skole-hjem-samtalerne, og derunder kommer ugens skriv fra Annette. 

Jeg ønsker jer en dejlig weekend, og jeg glæder mig allerede til på mandag;))

Hilsen
Sofie

Onsdag d 16/11
14.30 Nima
14.50 Victor
15.10 Liv
15.30 Noa
16.00 August
16.20 Saga
16.40 Alva
17.00 Rosa

Torsdag d.24/11
14.30 Magne
14.50 Milo
15.10 Ava
15.30 Lemoni
16.00 Zeynep
16.40 Maya
17.00 Isak 

 

Skriv fra Annette:
Tak for nogle gode matematikdage i klassen. Tirsdag arbejdede vi med tallene 1-10 i matematikbogen. Vi fik også udfyldt Ormen Olaf, som viste at vi nu havde gået i skole i 52 dage! Torsdag havde vi matematikværksted, hvor I kunne vælge forskellige matematikspil. Nogle valgte at arbejde videre i matematikmappen, andre valgte et nyt spil at prøve. Der var god fordybelse og en hyggelig stemning.

Vi har ikke haft udeskole i denne uge, men har haft værksteder med egen klasselærer og elevsamtaler, som vi arbejder på frem mod skole/hjem-samtalerne.

Rigtig god weekend,
De bedste hilsner Annette

 

Legobyg: