Uge 34 – Mars og Saturn

Uge 34 – Mars og Saturn
19. august 2021 Sara Nilsson

Kære Forældre med børn i Mars og Saturn.

Så er der gået endnu en uge, sikke tiden den render i selskab med jeres dejlige børn

Vi har i denne uge brugt tiden på at finde jeres børns mapper og tidsskriftsholder og har fået navn på(til dem der ikke har købt mapper-husk det gerne inden fredag).

Vi har fået tegnet “min familie” færdig-tegningerne er blevet så flotte. Se gerne på væggen v. trappen ved klassen

Jeres børn får udleveret DEN FØRSTE LÆSNING-BOGSTAVBOGFEN i næste uge. Mars børnene arbejdede med den sidste år- så de må meget gerne HUSKE den på mandag.

Jeres børn har også fået udleveret alfabetet som ligger i jeres barns mappe som hedder dansk og som vi vil arbejde med i dansk timerne. Vi har også øvet en lidt hemmelig alfabetsang 🙂

Børnene har også fået udleveret “mine første tal” i matematik. Opgaverne ligger i jeres barns matematikmappe. Derudover har vi arbejdet med tal i salen, hvor vi har øvet tallene, regnet regnestykker og brugt fluesmækker – mega sjovt!

Vi fortsætter med legetøjsdagen om onsdagen (ligesom sidste år)hvor jeres barn gerne må medbringe legetøj hjemmefra. I må gerne tale med jeres barn om at det kun er frikvartererne de må tage det frem. Der må ikke medbringes sværd og guns.

Der er flere børn der efterspørger legetøjsdag ligesom i fredags. Vi har besluttet at det vil blive en gang om måneden hvor de må tage legetøj med hjemmefra. Sæt allerede nu x i kalenderen-fredag d. 27.8. Det vil blive i en halv time i det første modul om fredagen, når vi har holdt samling og inden 10’er frugt.

Det begynder snart at blive efterår og det begynder allerede nu at regne og blive lidt koldere, husk derfor regntøj, gummistøvler mm.

Der er mange forældre der spørger ind til vores dagsrytme/undervisning  i klassen, nedenunder kan i se en typisk dag hos Mars og Saturn.

Dagens rytme:

kl.8.30-8.45 Læsestund

kl.8.45-9.00 Salen hvor vi mediterer og synger

kl.9.00-9.15 Vi har samling hvor vi snakker om “humørbarometeret”og hvad vi skal lave idag

kl.9.15-9.45 Undervisning

kl.9.45-10.00 Frugtpause

kl.10.00-10.15 Frikvarter

kl.10.15-11.30 Undervisning

kl.11.30-12.00 Frokostpause

kl.12.00-12.30 Frikvarter

kl.12.30-12.50 Rengøring

kl.12.50-13.00 Samling/Vi slutter dagen af for Saturn

kl. 13.00-13.30 Undervisning for Mars (mandag til torsdag), vi arbejder med dansk og matematik.

Vær opmærksom på når vi har læsestund er der stille, så vær gerne stille sammen med jeres barn når i kommer og når i siger farvel.

Alle dage i næste uge i første undervisningsmodul, arbejder vi med socialfag/ trivsel hvor vi snakker om hvordan man er en god ven og arbejder med “fri for mobberi” (dialog ud fra forskellige billeder og situationer). Vi vil tale om børns følelser og hvor vigtigt det er at få sagt “undskyld” når man gør noget uhensigtsmæssigt.

På onsdag har vi dansk hvor børnene fortsætter med at skrive de forskellige bogstaver vi har i alfabetet og øve alfabetsangen.

Tirsdag tager vi på tur til volden. I må meget gerne sørge for at jeres barn har noget tøj på, som de kan bevæge sig i og tøj efter vejret.

Fredag i næste uge skal vi på biblioteket. Vi skal ikke låne bøger men lærer trafikken at kende på vej derover.

Vi opfordrer til at I læser 20 min hver dag sammen med jeres barn.

Rigtig god weekend når i når dertil 🙂

Kh Annette & Tina