Pluto – Uge 47

Pluto – Uge 47
18. november 2022 Annette A.

Kære børn og forældre i Pluto,

Tak for en god projektuge med emnet om Sanserne. Det har været en uge med mange forskellige aktiviteter, hvor vi både har brugt øjne, ører, vi har smagt og duftet forskellige ting og vi har brugt vores følesans. Vi har også oplevet hvordan vi bruger vores andre sanser, når vi f.eks. ikke kan se, men må føle og lytte os frem (både i sansetunnellen, med bind for øjnene sammen med en makker og i en ’føle-pose’ med forskellige ting). Så der har været tillidsøvelser, opgaver om sanserne, vi har tegnet og skrevet og hygget os med emnet. Opgaverne fra ugen er lagt i tasken, så I kan se nogle af de ting vi har arbejdet med. Hvis I spørger ind til de forskellige sanser, håber jeg at I kan få en god snak om hvordan vi bruger sanserne og hvad vi har oplevet sammen i løbet af ugen. Vi sluttede ugen af med at slå kolbøtter til god musik og lave kikkerter, som vi brugte i udeskole på fælleden.

Turen til Eksperimentariet var en god tur – alle var super seje til at gå i gruppen, at følge med og lytte til de voksne når vi var i trafikken og i det offentlige rum. Det var en lang tur med metro, bus og tog – det tog næsten 1,5 time hver vej og det var en del af turen at øve at være på tur sammen. Det var kun planen at vi skulle i sansetunnellen på Eksperimentariet, selvom det kunne være skønt at slippe dem løs i de forskellige afdelinger, hvor man kan prøve en masse. Det skal de nok få mulighed for, når de bliver lidt større.

Oplevelsen i mørket i sansetunnellen var grænseoverskridende for nogen – det var frit om man havde lyst til at prøve og der var mulighed for at have en voksen med sammen med 4 børn ad gangen. Vi snakkede det igennem inden, under og efter og evaluerede også på turen onsdag morgen på skolen.

Aske havde Aben Oswald med hjem i sidste weekend, og det var hyggeligt at høre hvad de havde fundet på at løjer sammen. I denne weeekend er det Ankers tur til at have klassebamsen med hjem og vi glæder os til at høre om det på mandag.

Esther har haft den Rejsende Kuffert med hjemme og fik vist og fortalt os om de 3 ting, hun havde valgt at tage med. Næste fredag er det Indias tur til at have kufferten med hjem.

Næste uge er almindelig uge med Gyserslottet mandag og onsdag og matematik med Sofie tirsdag og torsdag, som vi plejer.

Julehygge i Pluto
Nu er det snart december og vi glæder os til en hyggelig julemåned i klassen. Som skrevet i sidste ugebrev har vi på skolen aftalt at alle klasser har en pakkekalender – i Pluto bliver det en pakkekalender, hvor hvert barn har en gave med og så trækker vi hver dag et navn på en af børnene, som får en af gaverne. I skal derfor tage en gave med, som koster max. 30 kr. og som kan bruges af både drenge og piger. Gaven skal være pakket ind og afleveres til Annette senest fredag d. 25/11.
Vi glæder os til en hyggelig december måned og en masse juleri sammen med jer.

Luciakor
Vi har lavet lidt om på lucia-øve-koret, da der var flere børn, som gerne ville være med, men som ikke kunne torsdag øve eftermiddag i SFO tiden. Derfor øves der nu torsdag i middagspausen, mens resten af skolen går på fælleden til frikvarter. Vi har 6 børn i Pluto, som har meldt sig til at være med til at øve i luciakoret og vi glæder os til at høre sangene og se luciaoptoget d. 13/12.

Rigtig god weekend til jer alle,

De bedste hilsner
Annette

Pluto uge 47

 

IMG_2560.  IMG_2561