Pluto – Uge 46

Pluto – Uge 46
11. november 2022 Annette A.

Kære børn og forældre i Pluto,

Tak for en god uge i klassen og for nogle gode skole/hjem-samtaler torsdag.

I mandags hørte vi hvad Ziggi og Aben Oswald havde lavet sammen i weekenden. Det er altid en hyggelig stund at starte ugen op med at høre hvad Oswald har lavet i weekenden. Vi fejrede også Karen, som valgte at vi skulle synge Happy Birthday for hende. Inden den spændte flok børn blev sendt afsted til fødselsdag, lavede vi en rolig omgang yoga i klassen.

I Gyserslottet har vi haft bogstaverne S og T og vi har både smagt spidskål og spøgelses-slikkepinde – og tranebær. Vi har også prøvet at finde på så mange ord som muligt, med de bogstaver vi indtil videre har haft i Gyserslottet.

I engelsk er vi startet på emnet Colours – nogle af børnene kunne mange farver og andre hørte om det for første gang. Vi kigge på hvilke farver vi havde på tøjet og så et par små film og sange om farverne.

Elsaenaya havde Den Rejsende Kuffert med og viste os hvilke 3 ting, der betyder noget for hende – det det er rigtig god måde at prøve at stå foran klassen og holde et lille oplæg. Både for den, der fortæller og for gruppen, som sidder og lytter – det kræver øvelse og de er ret seje til det.

Aske har fået Aben Oswald med hjem og vi glæder os til at høre hvad de finder på at lave i weekenden.

Matematik med Sofie
I denne uge har vi arbejdet med mønstre og former i den grønne bog. Vi starter et nyt emne hver tirsdag, som eleverne kan arbejde på tirsdag og torsdag, hvor vi så skifter emne igen, tirsdagen efter.

Det er en super fin rutine vi har fået op, og som sagt har de deres blå arbejdshæfter ved siden af, som de flittigt arbejder i.

Der vil komme dage hvor vi tager “hullerne” i bogen, så man er sikker på at få alt med:)
Ellers vil jeg bare takke jer for nogle gode samtaler vi har haft i denne, og sidste uge. Det var super hyggeligt at snakke med jer!

Næste uge – projektuge
I uge 46 har vi igen projektuge og denne gang får børnene ikke af vide hvad emnet er på forhånd. På mandag laver vi forskellige aktiviteter og sidst på dagen kommer de til at gætte på hvad ugens emne er.

På tirsdag tager vi Pluto og Merkur med på Experimentarium. Vi har brug for at de står klar i garderoben kl. 8.40, så vi kan tage af sted kl. 8.45. Vi vil gerne afsted hurtigst muligt, så vi får så meget ud af dagen som muligt. Det tager en times tid at tage derud, og vi skal skifte til tog og bus på vejen. Jeres børn skal være checket ind på skolen, det er den digitale protokol vi går ud fra, når vi tager afsted.

Sørg for gode gåsko, tøj til vejret og en turtaske med madpakke, drikkedunk og evt. lidt skiftetøj.

Vi glæder os til en spændende dag sammen med jer på tirsdag og en god og lærerig projektuge.

Julehygge i Pluto
Vi er i gang med planlægning af en hyggelig december måned i klassen. Vi vil læse julehistorier, lave juleopgaver, lave julepynt, synge julesange på dansk og engelsk og rigtigt julehygge.

Vi har aftalt på skolen at alle klasser har en pakkekalender – i Pluto bliver det en pakkekalender, hvor hvert barn har en gave med og så trækker vi hver dag en, som får en af gaverne. I skal derfor tage en gave med, som koster max. 30 kr. og som kan bruges af både drenge og piger. Gaven skal være pakket ind og afleveres til Annette senest fredag d. 25/11.
Vi glæder os til en hyggelig december måned og en masse juleri sammen med jer.

Lucia d. 13. december
Rasmus står for lucia på skolen i år og han har lavet et opslag i mellemgangen, hvor man kan melde sig på, hvis man har lyst til at være med til at øve lucia-optog og synge et par sange i kor. De øver hver torsdag kl. 15-15.30 indtil d. 13. december. Skriv jer på hvis I har lyst til at være med og kan være med hver torsdag kl. 15.

Rigtig god weekend til jer alle,

De bedste hilsner
Annette

Pluto uge 46