Pluto – uge 45

Pluto – uge 45
4. november 2022 Annette A.

Kære børn og forældre i Pluto,

Tak for en god uge i klassen 🙂

Mandag
Vi havde en (u)hyggelig Halloween-mandag med udklædte og spændte børn. Vores program var almindelige skoledag med gyserslottet, hvor vi havde bogstavet I – Ina den iltre ildflue. I udeskole havde vi et Halloween-matematik-løb ovre i skoven ved fælleden sammen med Merkur. Pluto havde haft ’generalprøve’ på løbet inde på skolen om fredagen, da posterne lå klar på mit bord og vikaren havde brugt dem til aktivitet. Vi sagde pyt og brugte det igen mandag som planlagt.

Tirsdag
Vi lavede dansk/matematik værksted om morgenen og I havde matematik med Sofie. Om eftermiddagen var der fagværksteder sammen med Birgit mens jeg havde et par elevsamtaler.

Onsdag
I gyserslottet havde vi bogstavet L – Ludvig den Lange Lemmedasker. Vi skrev mange ord, som starter med L og det er en fornøjelse at opleve hvordan de nye bogstaver sætter gang i tankerne omkring og fokus på ord der starter med dagens bogstav. Én opdagede pludselig midt i frikvarteret at Lærer starter med L. På vej tilbage fra fælleden var det Leverpostej der blev sagt og vi fandt sammen ud af at 2 piger fra Merkur har navne, der også starter med L.

Børnene smagte et lille stykke lakrids og duftede til tørret lavendel – der var flere der kendte duften eller lavendelplanten. De fik også en sodavandsis hver – der var en del uro i klassen mandag, så vi nåede ikke til at smage de is jeg havde lagt i fryseren, så vi tog dem i dag.

Om eftermiddagen var der igen fagværksteder sammen med Birgit mens jeg havde den sidste elevsamtale i denne omgang.

Tak for gode skole/hjem-samtaler – vi glæder os til at holde den anden halvdel på torsdag.

Torsdag
Vi lavede dansk/matematik værksted om morgenen og I havde matematik med Sofie. Om eftermiddagen valgt vi voksne at give børnene et langt frikvarter og vi havde tid til en lille rolig stund til sidst i klassen med lidt hyggespil.

Fredag
Clara viste os hvad hun havde med i Den Rejsende kuffert. Vi havde engelsk med emnet Halloween – vi snakkede om alle de Halloween-ord vi kender og flere vidste godt hvad de hedder på engelsk. Vi så også en lille kort engelsk film/sang om græskar, hvor der var blev talt til 5 og brugt engelske ord om forskellige følelser. Vi starter på emnet Colours til næste uge.

Vi havde matematikværksted – og vi sluttede dagen af med yoga sammen med Saturn, vi forsøgte med en rolig stund inden Halloween-fest i SFO’en.

Aben Oswald var ikke kommet med Ziggy hjem i sidste weekend, så han har fået den med hjem i denne weekend – vi glæder os til at høre hvad de har lavet af løjer sammen i weekenden.

Rigtig god weekend til jer alle,

De bedste hilsner
Annette

Pluto uge 45