Neptun – Uge 47

Neptun – Uge 47
20. november 2022 Meriam

Ugeplan for Neptun

Ugen der gik og kommende uge

Fysik og Matematik med Meriam

I denne uge har vi haft projektuge og arbejdet med faget Fysik. Hos mig er I (måske?) blevet klogere på Det periodiske system, grundstoffer, protoner, neutroner og elektroner. Vi har talt om atomer og deres opbygning, atom kernen og elektronskallerne. Det har været en “interessant” uge, men sjovt har vi trods alt haft det! Vi afsluttede ugen med en omgang Fysik Jeopardy. Til min overraskelse, gik det utroligt godt for jer allesammen. Jeg har alligevel (i meget lille grad) formået at lære jer noget, som jeg ikke selv har forstået? Det er ret imponerende, hvis jeg selv må sige det.. Godt arbejde, Neptun.
Selvom det var Fysik-uge, nåede vi også at regne på lidt evalueringsopgaver, som I får lov til at snuse til når vi ses igen. Det er bare gået super godt!
I kommende uge starter vi ellers på emnet division, som strækker sig over de næste 2 uger. Vi skal genopfriske divisionsmetoden (skrivemetoden). Vi skal også arbejde med regnescenarier fra kernebogen, arbejde videre i vores formelsamlinger og igennem et par forskellige aktiviteter som alt sammen handler om division og at dele.

Dansk

Efter en uge hvor vi har arbejdet med pH-værdier og syrer og baser, så vender vi i denne uge tilbage til normalen.
Vi afslutter i denne uge vores digte-forløb, og kigger bl.a. nærmere på nationalmelodien (i anledning af VM, ja), og kigger på, hvordan man kan style sit digt (ja, du skal skrive dit eget digt).
Jeres billedkunsttime mandag konverteres til en dansktime, hvor vi i stedet har DIKTAT. Det er en uforberedt diktat, så vær beredt. Jeg flytter derfor jeres billedkunsttime til torsdag, så vi kan tage på en lille udflugt… Derfor har I heller ikke Kreativ hjerne torsdag.

Billedkunst

(Jeres billedkunsttime mandag konverteres til en dansktime, hvor vi i stedet har DIKTAT. Det er en uforberedt diktat, så vær beredt.)
Torsdag tager vi på en lille udflugt fra kl. 12, så medbring varmt tøj og en drikkedunk. Vi er tilbage på skolen kl. 15 (Kreativ hjerne udgår i denne uge).