Merkur – uge 45

Merkur – uge 45
6. november 2022 Sofie

Jeg fik ikke lige postet ugebrevet i fredags, det beklager jeg! Men jeg er faktisk også ret sikker på, at jeres skønne børn allerede har fortalt om ugen. Om ikke andet, tror jeg de har delt at vi holdte klassens dag om fredagen;)

Vi har haft en helt speciel gæst på besøg i mandags og tirsdags. Hun hedder Celina, og hun er min søster. Hun kom forbi i et par timer, og var hjælpelærer i klassen, og de lod alle til at være virkelig glade for at hun kom på besøg. Om mandagen nåede hun at tage afsted før de fik sagt farvel, så da de i sidste time havde koncentrationstime og alenetid, valgte flere af dem at tegne tegninger til hende. Hun har også selv fortalt at hun synes det er nogle kæmpe seje elever som går i Merkur, og hun vil rigtig gerne komme på besøg igen en anden gang:)

Ellers har ugen fagligt stået lidt på hvad det plejer:) Der bliver arbejdet hårdt og koncentreret i deres bogstavsbøger. De gør sig umage i hver opgave, så det er virkelig godt klaret! Jeg arbejder på at timerne bliver mere og mere tilpasset til alles ønsker, og derfor hænger der også en plakat i klassen, hvor de kan vælge en “brain break”, som egentlig stadig er hjernegymnastik, men de vil selv føle at de får en pause. Alt til plakaten er endnu ikke helt færdigt, og jeg skal også lige have fundet ud af hvordan jeg gør tingene lettest tilgængeligt for dem, men det er på vej, og eleverne har allerede prøvet et par af tingene af:)

Fredag var en kæmpe hyggedag. Vi havde højtlæsning hvor jeg læste løvernes konge, mens eleverne tegnede og lyttede super aktivt! Efter 10’er pausen kom det lovede frugtfad frem, og de fik hver et glas saftevand og en chokoladekiks til. Jeg havde selv regnet med at de kunne holde til oplæsningen i maks 40 minutter, men de var helt opslugte af historien, så vi endte med at læse hele dagen. Det var super hyggeligt, og fedt at se dem spare med hinanden om hvad man kunne have gjort, hvis man f.eks. selv var en del af historien.

Jeg har lyst til at rose dem allesammen hele tiden. De gør altid deres aller bedste for at alle synes det er godt og rart at være i klassen, og det kan tydeligt mærkes! Det eneste jeg vil nævne, er når de kommer til at tænke lidt for højt.. Det er oftest når de spiser, og ser hinandens mad, hvor de kan skærer ansigter og sige ad til hinandens mad. Jeg tror på ingen måde der er nogen hensigt med det overhovedet, men at de bund ærligt bare tænker højt. Det er bare en øv kommentar at få smidt hovedet, når man egentlig selv havde glædet sig til sin lækre madpakke. Så vil I øve dem i udsagnet “har man ikke noget pænt at sige, så siger man ikke noget”?:)

Ellers vil jeg bare takke for en super hyggelig uge med jeres søde børn:)

Vi ses mandag!

Hilsen
Sofie

 

Herunder vil der lige komme et skriv fra Annette:
Tak for nogle gode matematiktimer i klassen.
Tirsdag spillede vi spil med terninger, hvor vi skulle tælle øjnene på terningerne og få 3 på stribe på spillepladen. Nogle af børnene gik også i gang med i makkerpar at kaste 2 terninger og lægge øjnene sammen. Enkelte fik mere end 2 terninger, så de kunne blusse med større tal.
Torsdag gik vi i gang med et nyt emne: Geometri i hverdagen. Vi snakkede om forskellige former og lavede opgaver i matematikbogen. Jeg er imponeret over at flere kunne benævne de forskellige former med cirkel, kvadrat og rektangel allerede nu i 0. klasse. I må meget gerne sammen kigge på forskellige former I møder i hverdagen hjemme eller ude – runde, firkantede, trekantede og andre former – I kan også  sammenligne forskellige former – f.eks. en bold er rundt og et æble er rundt.

Rigtig god weekend,
De bedste hilsner
Annette