Jupiter – Uge 47

Jupiter – Uge 47
20. november 2022 Meriam

Ugeplan for Jupiter

Ugen der gik og kommende uge

Matematik med Meriam

I denne uge har vi haft om talsystemet og regnet med tal op til 100.000! Vi har spillet afsluttet emnet gange med et spil Matematik-Jeopardy. Det var lidt svært med spilleregler om at sige “Hvad er” osv. Men ikke desto mindre var sjovt og sejt gået! Sidst på ugen regnede vi evalueringsopgaver, som I får lov til at snuse til når vi ses igen. Det er bare gået super godt!
I kommende uge starter vi ellers på emnet division, som strækker sig over de næste 2 uger. Vi skal lære divisionsmetoden (skrivemetoden), som altså er den sidste metode vi mangler at lære, ud af de fire regnearter! Jubii! Vi skal også arbejde en hel del med regnescenarier fra kernebogen, og igennem et par forskellige aktiviteter som alt sammen handler om division og at dele.

Dansk

Robinsonade
I sidste uge arbejdede I stenhårdt og var så godt i gang med jeres skriveproces, at jeg forlængede den til i denne uge. Vi skal skrive vores Robinsonader færdig! Sørg for at checke om du har fået alle 6 faser fra handlingsbroen med, når du skal afslutte historien.

Billedkunst

Portræt
Vi skal lave portrætter, og kigger bl.a. på Arnold Newman, Philippe Halsman, Lærke Posselt og Andy Warhol. Derudover skal vi snakke rigtig meget teknik – hvordan tager man et godt portræt-fotografi?