Jupiter – Uge 44

Jupiter – Uge 44
29. oktober 2022 Nanna Maar

Ugeplan for Jupiter

Matematik med Meriam

Vi har taget hul på KonteXt+ 3.-4. klasse og kører pt igennem emnet gange, som vi skal arbejde med i 3 uger i alt. Vi har leget en del og spillet gange bold, vi har været kreative og gået i gang med at lave vores egne gange plakater og gange tavle til klassen. Vi er så småt begyndt at øve os på gange-metoden (hvor man kan regne større gangestykker på papir!). Nogen af jer har eksperimenteret med forskellige tælle-metoder til gange (hvor man kunne inddele i grupper eller rækker, hoppe på tallinje eller bruge plus!). Mens andre for første gang har arbejdet med skriftlig matematik og løst opgaver til Nødhjælpen.
I kommende uge: er det 2. uge med gange. Vi skal igen lege en hel del, både når vi skal lære eller øve gange-metoden og tælle-metoden på papir, men vi mangler også en runde mere af gange bold. Vi skal eksperimentere og bygge med centicube og forsøge at gange flere tal sammen. Sidst på ugen bliver der mulighed for at arbejde videre med opgaverne til Nødhjælpen, og færdiggøre vores gange plakater og gange tavle.

Dansk med Hjalte

Vi er godt i gang med at læse Robinson Crusoe, og har nu fået ham sat i land på øen, gjort ham dødeligt syg og introduceret ham for et par kannibaler. Nu skal vi have ham hjem til England igen.
Vi arbejder igen med handlingsbroens seks faser, og ser hvordan de passer på vores historie.
Og så skal I hver især sende et brev, der kan vise sig at være livsvigtigt!

Billedkunst med Hjalte

Vi kiggede på en berømt arkitekt, som hed Gustave Eiffel, og hans fantastiske tårn, som er blevet opkaldt efter ham. I denne uge skal vi se nærmere på en fransk tegneserie om ham – og så skal vi bygge med Lego!

Engelsk med Nanna

I engelsk fik de sidste elever færdigskrevet deres parallel-tekst, hvorefter vi lavede en øvelse med verber og fik talt om regelmæssige og uregelmæssige verber. Vi fortsætter med nogle opgaver med verber i næste uge.

Idræt med Nanna

idræt tog vi på fælleden og legede fane-leg og krammetrold. I næste uge går vi i gang med opvarmning og udstræk.

Talenter og passioner:

Vi afslutter årets 2. forløb. Denne fredag er nr. 5 ud af 5.
Værkstederne hedder:

  • Madlavning med Nanna
  • Sport med Rasmus
  • Videoproduktion og Matematik med Meriam
  • Kodning og Animation med Hjalte